25 Ocak 2009 Pazar

Köleliğin bu kadarına pes!

19 yaşındaki genç kız genelevde çalışmayı reddettiği için patroniçesi tarafından gözüne şiş saplandı.

Bu korkunç fotoğraf Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF tarafından yayımlandı. Kamboçya'da 19 yaşındaki genç kız genelevde çalışmayı reddettiği için kadın taciri patroniçesi tarafından gözüne şiş saplanarak bu hale getirildi.

UNICEF'in bu fotoğrafı yayınlamasının nedeni Güney Asya'da çocuların seks kölesi olarak çalıştırılmasına dikkat çekmek. UNICEF'in verilerine göre Güney Asya'da 1 milyon çocuk seks kölesi olarak çalıştırılıyor.

Polis 19 yaşındaki genç kızı bir operasyon sırasında genelevden kurtardığında, genç kız yıllarca güneş yüzü görmediği için gün ışığından bile korkuyordu. Konuşmasını unutan Pros'un bir gözü şişle dağlandığı için kör olmuştu. Diğer gözü ise görme yetini kaybetmek üzereydi.

Pros kurtarıldıktan sonra Dr. Seung Soryoun onu ameliyat etti. Soryoun, "Polis tarafından hastaneye getirildiğinde konuşamıyordu ve diğer gözü de kör olmak üzereydi. Şişle damgalanmış gözü sadece dışarıya doğru çıkmış bir et parçasından oluşuyordu. Hayatımda daha önce bu kadar korkunç bir şey görmedim. Biz ona bir göz veremedik ama et parçasını aldık ve onun yerine cam bir göz taktık" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder