25 Ocak 2009 Pazar

anti emo

Tipik EMO özellikleri:

1. Türkçe bilmezler, kendi aralarında kullandıkları tuhaf bir dil vardır.

hihihihi süfe nahn her bh süfe e ama o arkdaki çnta pempe pempe zrtmış hihihihi

ne jkı yaaa ajko ne dio o hatun

oii fasla tabdım

ayhhh çoqhh dadnu ben öpebilirmiim 1 kere

aaaaaaaaaaa tacıı tanıommbı yerdenn askıma ben heduee ettım jok yakısıyo bebeımeee mjxxx sfym senıı emojukummmmm

2. Saçlarını genellikle tek gözlerini kapatacak kadar öne yatırırlar. Arkada kalan kısımları ise jöleyle ya da spreyle kabartarak karıştırırlar. Bu absürd görünüm, “şekil”den ziyade yüzlerini kapatmak içindir.

3. Yüzlerinin gözüken kısımlarına bol miktarda (paralarının yettiği kadarıyla) piercing yaptırırlar. Ne kadar piercingleri varsa o kadar “havalı”dırlar.

4. Yüzlerinin gözüken kısmında “aptal” bir ifade vardır. Bu gerçek bir “loser” gibi görünme isteğinin mantığını hala çözemedim şahsen.

5. Mümkün olduğu kadar “görünmeyen” yerlerine dövme yaptırırlar. Dövmeye asla “dövme” demezler. Kesinlikle “tatoo” derler. Bu onların “cool” olma anlayışıdır. Görünmeyen yerlerine yaptırmalarının sebebi ebeveynlerinin görmesini engellemektir.

6. Hep marka şeyler giymeye çalışırlar ama alışveriş yaptıkları yerler de bellidir. Converse ve Vans en kıymetli markalarıdır. Nasıl “kel” bir emo olmazsa en az 5 Converse’i olmayan bir emo da olamaz.

7. Takıldıkları 2 yer vardır: İstiklal Caddesindeki İş Bankası’nın önü ve Kadıköy’deki Rexx Sineması’nın önü. Bütün günlerini burda ayakta dikilerek (!) ve sağa sola bakarak geçrirler. Aynı bir güvercin gibi.

8. Kızları da erkekleri de biseksüeldir. Onlar için cinsiyetin fazla bir anlamı yoktur. Önlerine gelen her emoyla öpüşebilirler. Erkek erkeğe, erkek-kıza, kız-kıza…

9. Bazı emo kızlarda metalci erkek tavlama güdüsü gelişmiştir. Bu kısım uzun saç fetişidir.

10. Dinledikleri şeyler başta H.I.M. olmak üzere, Anathema, Katatonia’nın yeni albümleri, Bullet For My Valentine, On Thorns I Lay, Falling Down Boy (!), Placebo (? bknz: “Ne alaka”) gibi “duygusal çöküş” temalı gruplardır.

11. Her emo kız mutlaka gay birine aşık olduğunu zanneder. Ör: Ville Vallo.

12. Damalı pantolon, damalı gömlek, damalı bileklik, kısaca damalı herşey ilgi alanlarına girer ve bunları üstlerine giyerler. Mümkün olduğunca kırmızı-siyah-mor renkleri tercih ederler. Bunların hepsi aynı boyda (1.60), aynı kiloda (50), aynı saç şekline sahip (face-off), aynı ayakkabılar, aynı pantolonlar ve aynı gömlekler giyen, aynı bileklikleri takan, kısaca tamamen aynı insanlardır. Sözde karakterlerine kadar. bu yüzden emo avlamak çok kolaydır. Çok azdıysanız ve yapacak başka birşeyiniz yoksa yoldan geçen bi emo kızından sigara isteyerek bunu yapabilirsiniz. (Zira onlar birini kafalamak için hep bu yolu kullanırlar)

13. Bira içmek onlar için marifettir. Bir kutu alkolsüz (!) biradan sonra yamulurlar. Hiç olmazsa yamulmuş numarası yaparlar ki etrafındaki erkekler ya da kızlar bunları daha kolay yiyebilsin. Yaptıkları bütün saçmalıkları alkolün üzerine atabilirler böylece.

14. Zararlı maddeler kullanmak onlar için marifettir. Çünkü bu tip şeyler, bulunması çok zor birşeydir onlara göre.Buldukları şeyi de hazine gibi saklar, çok iyi bir halt yiyormuş gibi bunu yaptıktan sonra da “ben bilmemne içtim” diye bağırırarak dolaşırlar.

15. Kendilerinin dejenere olmadığını, böyle olmanın onların varoluşlarında olduğunu söylerler.

16. Metal kültürüyle punk çöplüğü arasında sıkışmış garibanlardır. Sağlam metal gruplarının melankolik parçalarını duyup onları da emo gruplar zannederler (Bknz: Opeth). Bu yüzden midir bilinmez, daha çok metalcilere yakın yerlerde takılırlar.

17. Kısaca punk’ların uzatılmış halidir. Biraz metalcilerden, biraz punklardan bişeyler alalım da şöyle ortaya karışık birşeyler yapalım mantığının ürünüdürler.

18. Bu tarzı çıkaran insan (!?) olarak Ville Vallo’yu gösterebiliriz. Fakat emoların bile yeni nesili pek tanımamaktır zat-ı muhteremi =)

19. Genellikle intihara meyillidirler. Öyle olmasalar bile “emo” yasaları gereği öyleymiş gibi davranırlar.

20. Fotoğraf çekerken beli başlı 3 pozları vardır. Birincisi işaret parmaklarını ve orta parmaklarını uztıp, diğerlerini bükerek (yani ellerine silah şekli vererek) kafalarına dayarlar. İkincisi ellerine fotoğraf makinesini alarak kafalarına göre 80 derecelik bir açıyla tutarak kendilerini yukardan çekerler. Böylece kafaları karikatürlerdeki gibi kocaman çıkar gövdelerine göre. Komik olmaya çalıştıklarını düşünüyorum bu davranışla da.. Üçüncüsü ise artık klasikleşen şaşırma pozudur. Birşeye şaşırmış gibi yaparak tek ellerini açık olan ağızlarına kaparlar. Bu 3 poz şekli de emo olmanın altın kuralları arasındadır. Böyle pozları olmayan bir şahıs kendini emo olarak topluma kabul ettiremez.

İşte emo resimleri serisi;

emo, emo boys

emo, emo boys, yabancı emo

emo, emo kızları, türk emolar, emo girls

türk emo, emo girl, emo kızları,emolar

emo, emo boys, emo erkekler, emo resimleri, emo photos

emo, emo girls, türk emo, türk emo kızları, emo girl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder